Când trebuie să apelăm la un cămin de bătrâni pentru cineva din familie?

Când trebuie să apelăm la un cămin de bătrâni pentru cineva din familie?

Există mai multe semne care ne dau de înțeles că părinții noștri sau alte persoane dragi nouă au nevoie de ajutor pe măsură ce îmbătrânesc. Cu tot mai multe familii despărțite de distanță, copiii adulți care trăiesc departe de părinții lor își fac griji cu privire la sănătatea și siguranța acestora. Pe măsură ce părinții noștri înaintează în vârstă, încep să se confrunte cu tot felul de probleme medicale și de mobilitate, motiv pentru care apar mai multe întrebări legate de bunăstarea lor fizică, socială și psihologică. Copiii ar trebui să fie  atenți la toate schimbările care apar în atitudinea sau comportamentul părinților lor, schimbări care sunt adesea nedetectabile la telefon.

Dacă locuiți la mare distanță de părinți, ceea ce puteți face este să rugați o rudă apropiată, o asistentă medicală sau un asistent social specializat în geriatrie să vă ajute părinții, să le identifice nevoile și să găsiți astfel modalități prin care să puteți oferi ajutorul necesar. Dacă nevoile părinților sunt foarte multe la număr, puteți lua în considerare opțiunea unui azil bătrâni, deoarece aici managementul îngrijirii geriatrice este foarte bine pus la punct. Acest management se referă la procesul de planificare și coordonare a îngrijirii persoanelor în vârstă și a altor persoane cu deficiențe fizice și / sau mentale cu scopul de a le satisface nevoile de îngrijire pe termen lung, pentru a le îmbunătăți calitatea vieții și pentru a le menține independența cât mai mult timp posibil.

Iată 5 semne care vă avertizează că părinții ar putea avea nevoie de ajutor:

Corespondența și facturile sunt neglijate

Simplul act de a deschide corespondența și de a verifica facturile devine copleșitor, la fel și plata facturilor la timp. De asemenea, poate fi prea dificil pentru un părinte să efectueze plata facturilor online.

Casa este neîngrijită

O casă neîngrijită, dezordonată, prăfuită este un alt mare semn care vă arată că părinții nu mai pot avea grijă de locuința lor. Acest lucru este cu atât mai îngrijorător dacă părinții au fost întotdeauna îngrijiți și ordonați.

Alimentele din frigider nu sunt consumate sau sunt stricate

Cumpărăturile, gătitul și curățenia după gătit devin prea dificile. Pe măsură ce îmbătrânesc, multe persoane ajung să mănânce doar mâncăruri rapide și moi sau doar atât cât să se descurce, dar suferă foarte mult din punct de vedere nutrițional. Pierderea în greutate poate fi un alt semn că un părinte nu urmează o dietă hrănitoare. Acesta este un motiv suficient de puternic pentru a vă determina să căutați un serviciu profesional de îngrijire bătrâni.

Semne de arsuri pe fundul oalelor și tigăilor

Majoritatea vârstnicilor au probleme de memorie, asta incluzând pierderea memoriei pe termen scurt. Dacă observați semne de arsură pe vasele de gătit, acest semn v-ar putea avertiza că părinții uită oalele pe aragaz, ceea ce ar putea provoca un incendiu, punând în pericol viața lor, dar și a vecinilor.

Igiena personală precară este semnul principal care vă arată că părinții nu se simt tocmai bine și că îmbătrânirea îi împiedică să aibă grijă de ei înșiși. Părul neîngrijit, unghiile murdare sau lungi, igiena orală precară, mirosul corporal sau de urină, nebărbieritul și purtarea acelorași haine indică imposibilitatea de a se îngriji, motiv pentru care ar trebui să interveniți cu o mână de ajutor.

Leave a Reply