Candelabre clasice pentru spații moderne

Candelabre clasice pentru spații moderne

Un candelabru este o modalitate perfectă de a adăuga farmec sufrageriei tale. Cu toate acestea, alegerea celei mai bune combinații de materiale, culori și forme se poate dovedi a fi extrem de dificilă pentru unele persoane, deoarece necesită luarea în considerare a numeroși factori. Este foarte important să alegeți un candelabru clasic, așa că am decis să pregătim un mic ghid care vă va ajuta în acest proces.

Există mai multe tipuri de candelabre, iar acestea pot fi greu de diferențiat unele de altele. Cu toate acestea, există candelabre clasice pe care ai putea să le iei în considerare dacă locuiești într-un cadru modern de living.

Acestea funcționează bine cu stilurile moderne de decorare, deoarece designul lor este simplu. Acestea prezintă linii curate și forme geometrice care se potrivesc bine în designul elegant al caselor moderne.

Candelabru de cristal pentru o atmosferă romantică

Un candelabru clasic poate adăuga o notă de eleganță oricărei încăperi, dar poate fi dificil să găsești cel potrivit pentru o cameră de zi cu design modern. Unii oameni pot crede că aceste două stiluri nu sunt compatibile, dar un mod mai bun de a privi lucrurile este că un candelabru clasic este pur și simplu discret și se potrivește perfect cu orice spațiu de locuit modern. Iată cum ar trebui să alegeți unul:

Atunci când alegeți un candelabru pentru o cameră de zi modernă, primul pas este să decideți ce fel de iluminat este cel mai bun. Un candelabru tradițional din cristal va crea o atmosferă romantică, de epocă, în timp ce un design elegant din metal ar fi mai potrivit într-un interior contemporan.

Un candelabru de cristal ar trebui să fie ales dacă livingul are tavane înalte și ferestre deschise. Acest tip de iluminat funcționează bine în camerele mari și poate face chiar și spațiile mici să pară mai mari. Un candelabru cu mai multe lumini îi permite proprietarului să includă lămpi sau aplice de perete pentru o iluminare suplimentară în apropierea zonelor preferate, cum ar fi canapeaua sau scaunul de lectură.

Factori de luat în considerare la alegerea candelabrului

Tipul de corp de iluminat pe care îl alegeți ar trebui să completeze schema de culori și aranjamentul mobilierului din camera dvs. de zi. Un candelabru de cristal funcționează bine într-o cameră de zi decorată cu multe nuanțe de alb, auriu și argintiu, dar ar intra în conflict cu culori îndrăznețe sau țesături precum catifeaua sau mătasea. Atunci când alegeți un corp de iluminat pentru camera de zi, este important să luați în considerare toți acești factori, astfel încât noul dvs. accesoriu să completeze mai degrabă decât să contrasteze cu mediul înconjurător.

Dacă sunteți în căutarea de candelabre clasice pentru camere de zi moderne, evitați modelele care arată ca și cum ar fi fost pur și simplu smulse dintr-o mașină a timpului și plasate în casa dvs. În schimb, optează pentru un candelabru modern cu linii curate și forme simple, geometrice.

Dacă vă doriți cu adevărat un design vintage, încercați să găsiți unul cu un bec cu LED; acestea sunt mai eficiente din punct de vedere energetic decât omologii lor cu incandescență și, de obicei, vor dura mai mult timp fără să se ardă.

Îl poți face să funcționeze în aproape orice stil

Primul lucru pe care trebuie să îl luați în considerare atunci când selectați un candelabru este dimensiunea camerei de zi. Un spațiu înghesuit ar fi mai potrivit pentru o lumină de focalizare mai mică și mai intimă, cum ar fi un candelabru în stil sfeșnic cu una sau două lumini sau un candelabru mic în formă de tambur.

Un astfel de design emană un sentiment primitor și confortabil și va atrage atenția asupra punctului focal al camerei, fie că este vorba de un șemineu, o lucrare de artă sau o plantă în ghiveci. Dacă spațiul vă permite, puteți alege ceva mai ornamentat, cum ar fi un candelabru cu cinci brațe, în care o coloană centrală mare susține cinci brațe egale care țin lumini. Acest tip de candelabru funcționează bine pentru sufragerii și intrări, unde există un spațiu amplu pentru a aprecia stilul său unic; cu toate acestea, poate fi copleșitor în camere mai mici, unde poate deveni o distragere a atenției.

Leave a Reply