Care este originea tartelor dulci și ce umpluri să alegi pentru ele

Care este originea tartelor dulci și ce umpluri să alegi pentru ele

Tartele au apărut pentru prima dată în Franța, dar au fost savurate și în Anglia și în alte părți ale Europei. Inițial era preparată cu migdale, dar mai târziu a evoluat într-un desert preparat cu făină și unt. Englezii au adoptat acest nou stil de patiserie și l-au adus în Anglia, unde a devenit rapid popular în rândul tuturor claselor sociale. Astăzi puteți găsi tarte în meniurile din întreaga lume – de la brutării la restaurante și până la magazinele alimentare.

Umpluturi delicioase cu fructe

Există multe moduri diferite de a face tarte: puteți folosi diferite tipuri de fructe sau nuci, în funcție de aroma pe care o doriți sau de cât timp aveți la dispoziție. De asemenea, le poți face de la zero sau poți cumpăra produse de patiserie cumpărate din magazin și le poți umple cu umplutura ta preferată.

Cea mai obișnuită pastă de tartă este cea de ficăței, cu o textură fulgurantă care se topește în gură atunci când o mănânci! Poți folosi, de asemenea, foitaj cu pufuleți dacă vrei ceva ușor și aerisit în loc de crocant.

Dacă sunteți în căutarea a ceva dulce, dar nu doriți să vă coaceți singur, atunci puteți comanda un quiche dulce din locul cu cele mai bune tarte din București.

Tarta este un desert dulce care se prepară de obicei cu fructe, cum ar fi cireșele sau caisele, și cu un fel de crustă. Este asemănătoare cu o plăcintă în ceea ce privește construcția sa, dar are o crustă mai delicată, mai sfărâmicioasă și o umplutură mai concentrată.

În vremurile moderne, tartele pot fi găsite peste tot, de la brutării la restaurante și până la magazine alimentare. Dar dacă doriți să vă faceți propriile versiuni de casă, există câteva lucruri de care trebuie să țineți cont:

  1. Asigurați-vă că umplutura este suficient de groasă, astfel încât să nu se rupă atunci când tăiați tarta.
  2. Folosiți forme de tartă cu fund detașabil, astfel încât să le puteți scoate cu ușurință din tavă și să le serviți pe o farfurie sau pe un platou.

Tarte mici pentru petreceri

Tartele sunt deserturi mici care pot fi coapte sau prăjite. Ele au o crustă pe fund și pe laturi, iar umplutura este de obicei dulce. Tartele sunt alcătuite de obicei dintr-o coajă de tartă, o umplutură și o garnitură.

Cojile de tartă sunt de obicei făcute din făină, unt și sare. Făina poate fi fie albă, fie integrală, în funcție de tipul de tartă pe care o faceți. Untul se topește în cuptor, astfel încât să se umfle într-o crustă frumoasă și fulgurantă. Sarea adaugă aromă crustei, precum și ajută ca aceasta să nu se înmoaie prea tare atunci când este coaptă cu o umplutură în interior.

Cele mai populare umpluturi pentru tarte includ budinca de ciocolată sau cremă; fructe, cum ar fi merele sau fructele de pădure; și chiar și umpluturi sărate, cum ar fi spanacul sau brânza!

Stratul superior al unei tarte este folosit doar în scop decorativ – poate fi orice, de la frișcă până la fulgi de ciocolată!

De ce iubim tartele?

Mulți oameni iubesc tartele pentru că există atât de multe tipuri diferite disponibile: tartele de dimensiuni mini pentru petreceri sau cele mari pentru întâlniri de familie; tartele dulci acoperite cu fructe sau nuci; tartele sărate umplute cu legume precum roșii sau inele de ceapă; chiar și tartele “gourmet”

Tartele sunt un produs de patiserie delicios care poate fi consumat ca gustare sau desert. Sunt dulci, cu fulgi și adesea umplute cu fructe sau cremă.

Tartinele sunt un fel de produse de patiserie mici, dulci, făcute cu fructe și uneori acoperite cu glazură, nuci sau ciocolată.

Cuvântul “tartă” a apărut pentru prima dată la sfârșitul anilor 1500, când a fost folosit pentru a descrie o plăcintă cu fructe acrișoare care era servită de obicei caldă. Este probabil ca această versiune de tartă să se fi dezvoltat din versiunea romană anterioară.

Cuvântul tartă este, de asemenea, folosit pentru a descrie o varietate de deserturi care nu au nicio legătură cu sensul original al cuvântului. Printre aceste deserturi se numără tarte cu lămâie și tarte cu cremă.

Iată câteva tarte grozave pe care să le încercați:

  • Tarta cu mure și piersici
  • Tarte cu ciocolată și caramel sărat
  • Tartă cu cremă de lămâie și bezea
  • Tartă cu lămâie
  • Tartă cu rubarbă și căpșuni

Leave a Reply