Cat mai costa o zugraveala? Activitati obligatorii renovare

Cat mai costa o zugraveala? Activitati obligatorii renovare

Pentru un apartament cu doua camere, un credit pentru renovare necesita cel putin opt mii euro: costul renovarii este cuprins intre 5.000 si 8.000 euro pentru un nivel mediu, afirma de curand intr-un interrviu, domnul Andrei Sarbu, vicepresedinte in cadrul companiei de consultanta imobiliara Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Plecand de la aceasta afirmatie, va propunem in continuare un ghid practic pentru cei care intentioneaza sa inceapa o astfel de lucrare, dar nu doresc sa fie surprinsi de eventualele cheltuieli suplimentare care apar inevitabil in timpul derularii unui astfel de proiect.

Asadar, inca de la inceput trebuie sa divizam costurile in doua categorii: costul materialelor si costul manoperei (care este cel putin la fel de ridicat comparativ cu cel al materialelor de constructie).

Costurile materialelor de constructie sunt mai greu de estimat, deoarece aici avem de a face cu o multime de variabile, in functie de preferintele si bugetul fiecaruia. Insa ceea ce putem estima destul de exact sunt costurile pentru manopera, si asta pentru a nu va trezi in situatia in care veti fi extra-taxati de catre meseriasii cu care ati decis sa lucrati.

Asadar, am filtrat ofertele mai multor firme de amenjari interioare, am facut media, si am ajuns la urmatoarele rezultate in ceea ce privesc preturile catorva dintre cele mai comune operatiuni:

Credit pentru renovare– Executat pereti din gips carton: 15.00 RON/mp
– Executat tavane din gips carton: 18.00 RON/mp
– Executat glet: 7.00 RON/mp
– Executat glet de finisaj: 6.00 RON/mp
– Zugraveli interioare lavabile: 9.00 RON/mp
– Tencuieli interioare: 14.00 RON/mp
– Tencuieli exterioare: 15.00 RON/mp
– Turnat sapa: 14.00 RON/mp
– Turnat sapa autonivelanta: 8.00 RON/mp
– Placare exterioara polistiren: 15.00 RON/mp
– Montaj parchet laminat: 8.00 RON/mp
– Montaj parchet clasic: 35.00 RON/mp
– Montaj gresie: 30.00 RON/mp
– Montaj faianta: 30.00 RON/mp
– Montaj marmura: 45.00 RON/mp
– Montaj piatra naturala: 40.00 RON/mp
– Montat usi de interior: 80.00 RON/buc
– Montat lavoar: 70.00 RON/buc
– Montat calorifer: 100.00 RON/buc
– Montat WC + rezervor: 70.00 RON/buc
– Montat cabina dus: 100.00 RON/buc
– Montat cada: 70.00 RON/buc
– Executat instalatie pentru lavoar: 80.00 RON/buc
– Executat instalatie pentru calorifer: 70.00 RON/buc
– Executat instalatie pentru WC + rezervor: 80.00 RON/buc
– Executat instalatie pentru cabina dus: 80.00 RON/buc
– Executat instalatie pentru cada: 80.00 RON/buc aveti nevoie pentru
– Montat priza: 15.00 RON/buc
– Montat comutator: 15.00 RON/buc
– Montat tablou electric: 250.00RON/buc

In continuare, va recomandam sa realizati inca de la inceput o lista de cumparaturi, in care sa treceti pretul materialelor pe care doriti sa le folositi. Adaugati apoi si pretul manoperei pentru fiecare operatiune de care veti avea nevoie si calculati totalul. Adaugati o marja de 10% pentru cheltuielile neprevazute si abia acum veti avea o idee exacta despre cat va trebui sa scoateti din buzunar pentru ducerea la indeplinire a planului de reamenajare a locuintei.

Dupa ce ati aflat cat va costa o zugraveala noua, va ganditi probabil de unde veti lua banii, nu? Raspunsul vine tot de la noi, deoarece un Credit de nevoi personale cu destinatie imobiliara dintre cele prezentate de catre  FRFS te ajuta sa iti indeplinesti in timp record orice dorinta. Aprobarea este ultra-rapida (in doar 24 ore) si costurile reduse: rata dobanzii anuale 9,90% si DAE incepand de la 15,90%.

Leave a Reply