Ce sunt daunele morale şi cum se obţin pentru situaţia accidentelor rutiere?

Ce sunt daunele morale şi cum se obţin pentru situaţia accidentelor rutiere?

Accidentele rutiere grave au întotdeauna urmări pe multiple planuri. Astfel, în urma unui accident sunt implicate traume emoţionale, psihice, fizice şi materiale. Toate acestea se măsoară cu ajutorul unor dovezi şi pot să fie aduse în faţa Instanţei de Judecată pentru a se obţine anumite tipuri de despăgubiri.

Pe lângă despăgubirile materiale, care acoperă cheltuielile medicale, pot exista şi compensaţii pentru distrugerea anumitor bunuri foarte importante sau cu valoare mare. Însă, poate cele mai importante tipuri de daune care există în urma unui accident, sunt cele morale. Astfel, pot exista multiple situaţii în care întreaga viaţa se schimbă datorită unui moment dificil.

Puteţi avea un avocat daune morale care să vă ajute să obţineţi cele mai corecte variante pentru situaţia dumneavoastră. Un asemenea avocat este specializat pe problemele ce ţin de accidentele rutiere cu vătămare corporală sau cu urmări grave. De aceea vă poate susţine întreg procesul şi poate face toate demersurile într-un mod corect şi asumat. Varzaru.ro oferă avocaţi dedicaţi şi care sunt permanent alături de clienţii pe care îi reprezintă în Instanţă. Iată câteva informaţii importante legate de daunele morale:

·         Ce sunt daunele morale?

Despăgubirile pentru daunele morale sunt o formă de compensaţie obţinută după analiza schimbărilor din sfera morală, emoţională şi a parcursului vieţii, care se întâmplă în urma unui accident. Orice accident grav poate avea urmări dificil de cuantificat. Însă, cu ajutorul unei despăgubiri se încearcă obţinerea unei reechilibrări, a unei forme de compensare.

·         Cum le poţi obţine?

Există foarte multe forme de a obţine anumite despăgubiri în cazul unui accident. Este foarte important să existe dovezi care să ateste schimbările care pot să apară în urma unui caz anume. De exemplu, dacă în urma unui accident se pierde o sarcină, atunci întreg parcursul unui om sau a unui cuplu, se poate schimba. Se pot prezenta în Instanţă toate dovezile, toate argumentele, şi se iau anumite decizii, bazate pe efectele care au rezultat în urma unui anumit accident grav.

·         Cum se calculează daunele morale?

Despăgubirile pentru daunele morale nu au o cuantificare exactă. Ele se analizează conform cazului respectiv. Astfel, fiecare situaţie este unică şi judecătorul poate decide totul în funcţie de ceea ce s-a întâmplat şi de urmările apărute, precum şi conform cu durata prejudiciului.

·         Ce se întâmplă în cazul decesului victimei? Cine primeşte compensaţiile pentru daune morale?

Există posibilitatea de a primi despăgubiri pentru decesul unei persoane. Astfel, familia, fraţii, copiii, soţia sau soţul, ascendenţii sau descendenţii, pot primi o compensaţie financiară. Ea este menită să acopere daunele morale produse. Dacă, de exemplu, în urma unui accident, rămân copii fără suport material şi fără îngrijire, aceştia pot primi ajutor până la 18 ani, conform cu ceea ce decide judecătorul.

Beneficiile de a avea un avocat alături pe parcursul întregului proces

Este foarte important să aveţi un avocat bun care să vă ajute pe tot parcursul desfăşurării procesului. De asemenea este bine să aveţi suport pentru a depune la timp anumite documente, pentru a reuşi să obţineţi despăgubirile cuvenite. Varzaru.ro oferă avocaţi de succes şi dedicaţi cauzelor dumnevoastră.

Leave a Reply