Ce trebuie să știi despre procedurile legale într-un accident rutier

Ce trebuie să știi despre procedurile legale într-un accident rutier

Un accident de mașină soldat cu răni, vătămări corporale severe sau decese poate schimba viața pentru totdeauna a persoanelor implicate. Dacă sunteți victima unui accident rutier și vă confruntați cu durere, suferință, răni permanente și cu foarte multe cheltuieli medicale, este cel mai indicat să luați legătura cu un avocat. Un avocat specializat în vătămare corporală, numit și avocat accidente rutiere, vă poate ajuta să intentați un proces împotriva părții sau părților responsabile de accidentul pe care l-ați suferit, ajutându-vă astfel să recuperați salariile pierdute pentru că nu v-ați putut prezenta la servici, să achitați toate facturile medicale din prezent și din viitor și să fiți despăgubit pentru vătămările fizice și morale suferite.

Cine este responsabil pentru plata facturilor medicale?

Majoritatea persoanelor implicate într-un accident rutier sunt confuze cu privire la cine achită facturile medicale în urma accidentului auto, indiferent dacă sunt sau nu partea vinovată. După un accident de mașină, facturile medicale pot provoca o mare cantitate de stres, confuzie și dificultăți financiare. Este posibil să fiți victima accidentului și nu responsabil pentru coliziune, la fel cum este posibil să nu aveți niciun fel de asigurare. De asemenea, s-ar putea să vă aflați în imposibilitatea de a lucra, ceea ce v-ar putea reduce drastic veniturile. După un accident de mașină, este important să vă puneți la curent cu toate procedurile pentru accidente rutiere și să înțelegeți cine este responsabil pentru plata facturilor medicale și a celorlalte daune.

În general, persoana responsabilă pentru accident va trebui să acopere toate facturile medicale. Dacă dispuneți de o asigurare auto, propriul asigurator va plăti facturile pânâ când se va stabili a cui aparține vina. Dacă nu sunteți responsabil pentru accident, asiguratorul personal va colabora cu compania de asigurări a părții vinovate pentru a fi rambursată suma care acoperă toate cheltuielile. Dacă dispuneți de o asigurare de sănătate, asiguratorul poate achita facturile medicale rezultate în urma accidentului de mașină, atunci când s-au epuizat toate celelalte forme de plată. Totuși, este important să vă revizuiți polița de asigurare de sănătate pentru a vedea dacă cheltuielile medicale cauzate de un accident de mașină sunt acoperite în cazul în care alte metode de plată nu sunt disponibile. După un accident, cerințele de plată privind asigurarea de sănătate și asigurarea de răspundere civilă pot fi foarte confuze, motiv pentru care este recomandat să discutați despre opțiunile disponibile cu un avocat.

Cine este răspunzător pentru achitarea pagubelor materiale?

Victima unui accident auto are anumite drepturi atunci când vine vorba atât de daune materiale, cât și de vătămare corporală. Asigurarea de răspundere civilă nu acoperă daunele aduse vehiculului pe care îl dețineți și nici nu acoperă contravaloarea vehiculului. Daunele materiale incluse în clauza de răspundere din propria poliță se referă la acoperirea pagubelor în cazul în care ați produs daune asupra proprietății altei persoane. De exemplu, dacă sunteți responsabil de un accident auto, acoperirea de care dispuneți vă plăti pentru daunele aduse vehiculului celeilalte persoane. De asemenea, va acoperi și celelalte posibile daune, cum ar fi stâlpi de utilități sau structuri deteriorate în timpul accidentului.

Dacă polița de care dispuneți are o acoperire cuprinzătoare, compania de asigurări va plăti pentru reparațiile vehiculului sau va achita toată valoarea sa, dacă vehiculul nu mai poate fi reparat. De multe ori, proprietarii unor vehicule mai vechi renunță la acoperirea completă pentru a economisi bani. În acest caz, chiar dacă celălalt șofer este de vină, ar putea trece ceva timp până când veți primi despăgubiri pentru a vă înlocui vehiculul.

Leave a Reply