Cele mai bune metode pentru a trata aftele bucale

Cele mai bune metode pentru a trata aftele bucale

Aftele bucale apar în gură sau pe gingii. Deși pot fi dureroase și îngreunează vorbirea sau masticaţia, însă de obicei nu provoacă daune de durată. Cele mai multe afte dentare se vindecă singure în câteva săptămâni. Mai multe remedii la domiciliu pot ajuta la accelerarea procesului de vindecare, dar nu sunt neapărat magice. Adică şansele de a te culca cu afte şi de a te trezi fără sunt mici. Este puțin probabil ca orice remediu aftele peste noapte, însă merită luat în calcul să încerci diverse variante pentru a micşora perioada de recuperare.

Metode simple de tratament de acasa

Utilizarea pudrei de aluminiu

Pulberea de aluminiu este fabricată din sulfat de aluminiu şi potasiu. Este adesea folosită pentru păstrarea mâncarea în stare bună și pentru murături. Aluminiul are proprietăți astringente care pot ajuta la micșorarea țesuturilor și la uscarea plăgilor.

Clătirea cu apă sărată

Clătirea gurii cu apă sărată este un remediu accesibil la domiciliu, deși unul dureros. Poate ajuta la uscarea plăgilor. Chiar dacă iniţial generează o durere puternică, aceasta nu durează mult. Este însă recomandat că dacă ai faţete dentare sau alte astfel de intervenţii, să ceri părerea specialistului înainte de a aplica astfel de soluţii.

Bicarbonatul de sodiu

Se poate folosi bicarbonat de sodiu pentru a restabili echilibrul de pH și a reduce inflamația, ceea ce poate vindeca afecțiunile.

Iată o metodă pentru a combina corect substanţele:

  • Se dizolvă 1 linguriță de praf de copt în 1/2 cană de apă.
  • Se clăteşte gura cu această soluție în gură timp de 15 până la 30 de secunde.
  • Soluţia nu se înghite.
  • Repetă la fiecare câteva ore, după cum este necesar.

Praful de copt nu îţi va face rău dacă îl înghiți, dar este super sărat, așa că încearcă să eviţi să faceți acest lucru.

Iaurtul

Nu se cunoaște cauza exactă a aftelor. Unele pot fi cauzate de bacteriile Helicobacter pylori ( H. pylori ) sau de boala inflamatorie a intestinului.

Studiile  au arătat că culturile probiotice vii, cum ar fi lactobacilul, pot ajuta la eradicarea H. pylori și tratarea unor tipuri de boli inflamatorii intestinale . În teorie, dacă oricare dintre aceste afecţiuni îți provoacă afte, consumul de iaurt care conține culturi probiotice vii poate fi de ajutor. Pentru a ajuta la prevenirea sau tratarea unei afte, consumă cel puțin 1 cană de iaurt în fiecare zi.

Mierea

Mierea este cunoscută pentru proprietăţile sale antibacteriene și antiinflamatorii. Conform unui studiu , mierea este eficientă pentru a reduce durerea, dimensiunea și roșeața aftelor. De asemenea, poate ajuta la prevenirea unei infecții secundare.

Nu toată mierea este la fel. Majoritatea mierii găsite la magazinul alimentar este pasteurizată la căldură mare, care distruge majoritatea nutrienților. Mierea nepasteurizată, nefiltrată, precum mierea de Manuka, este mai puțin procesată și își păstrează proprietățile de vindecare.

Acestea sunt doar câteva metode care te vor ajuta să obţii cele mai bune rezultate când vine vorba despre tratarea aftelor bucale. Poţi încerca şi alte metode însă dacă ai faţete dentare, aparate dentare sau alte astfel de lucrai, este necesar să ceri sfatul medicului.

Alte sfaturi

Pentru că uneori aftele bucale apar în același timp sau la scurt timp după ce am resimțit un alt tip de probleme – durerile de dinți, vom trece foarte rapid în revistă și acest subiect.

O durere de dinți sau de măsea apare atunci când nervul din rădăcina unui dinte sau din jurul unui dinte este iritat. Infecțiile dentare, cariile, leziunile sau pierderea unui dinte sunt cele mai frecvente cauze ale durerii dentare. Durerea poate apărea și după o extracție. Durerea provine uneori din alte zone și radiază până la maxilar, astfel încât apar dureri de dinți. Cele mai frecvente zone includ articulația maxilarului, durerile de urechi, sinusurile inflamate și chiar probleme cardiace ocazionale. De asemenea, se mai întâmplă să apară dureri dentare sub o coroană dentară sau sub alte lucrări protetice atunci când dintele suport s-a deteriorat sau când intră anumite resturi între coroana dentară şi suport (continuarea acestui text o gasiți la adresa https://www.dental-abroad.com/care-sunt-cele-mai-comune-cauze-ale-durerilor-de-dinti.html).

Leave a Reply