Credite de nevoi personale cu destinatie imobiliara

Credite de nevoi personale cu destinatie imobiliara

Te-ai decis sa construiesti, finalizezi, extinzi, modernizezi sau sa amenajezi un imobil? O solutie: creditul de nevoi personale cu destinatie imobiliara. Sau poate vrei sa viabilizezi un teren si ai minim 40% din valoarea investitiei, dar nu doresti sa aduci terenul in garantie sau sa ipotechezi o alta proprietate pentru a garanta creditul?

In sine, acest tip de credit seamana foarte mult cu creditul imobiliar-ipotecar, dar diferenta este ca aici nu se face o achizitie ipotecara. De abia de aici decurg celelalte diferente: creditul de achizitie cu ipoteca poate merge pe 25-35 de ani, creditele personale pe maxim 5. Suma maxima la un credit imobiliar-ipotecar depinde de valoarea evaluata a imobilului, la unul de nevoi personale cu ipoteca se invarte pe la maxim 20000 euro. Difera si dobanzile, dar nu foarte mult.

Ce trebuie retinut despre aceste credite de nevoi personale cu destinatie imobiliara este ca sunt mult mai ieftine decat celelalte credite de nevoi personale, generale sau speciale.

Caracteristici principale la credite de nevoi personale cu destinatie imobiliara

– Pre-aprobare rapida in maxim 24 de ore
– Fara ipoteca imobiliara
– Costuri reduse: rata dobanzii anuale incepand de la ROBOR 6M +2.5%
– Poti beneficia de reducere la comisionul de analiza sau dobanda redusa daca alegi sa incasezi veniturile in contul finantatorului
– Suma: maxim 20.000 EUR sau echivalent RON
– Perioada contractuala: 5 ani (maxim 10 ani in exceptii speciale)

Se accepta o gama variata de venituri: salariu, venit din activitati independente, pensie la care se mai pot adauga venituri suplimentare din dividende, chirii sau drepturi de autor.

Asigurarea de viata, desi foarte potrivita in cazul unui credit de valoare mare, este obligatorie doar in cazul creditelor ce depasesc valoarea de 25.000 EUR in echivalent RON, deci nu se aplica acestui produs.

Dosar simplu de accesare credit

– cerere de credit
– copie CI
– adeverinta de venit
– act de proprietate al imobilului (casa, apartament sau teren). atentie mare: este vorba de imobilul cu care se va face garantia ipotecara pe creditul de nevoi personale cu destinatie imobiliara – dar nu este neaparat vorba de acelasi imobil.

In urma analizei, banca finantatoare poate solicita suplimentar si alte documente, in conformitate cu politica sa de creditare.

Cine se califica pentru aceste credite

– sa ai venituri permanente in Romania
– sa ai domiciliul stabil in Romania
– sa ai cetatenie romana
– sa nu ai restante la alte credite
– sa ai maxim 70 de ani la sfarsitul perioadei de creditare
– varsta minima: 18 ani impliniti

Credite de nevoi personale cu destinatie imobiliaraAchizitionarea unei locuinte este, probabil, una din cele mai importante investitii financiare pe care le vei face. A-ti cumpara o casa nu inseamna numai sa iti cumperi peretii, terenul, mobila; inseamna un angajament luat pe viata, inseamna evenimente fericite ce se vor petrece acolo, inseamna un acasa la care iti vei dori sa te intorci mereu.

Cum te asiguri insa ca investitia ta este una corecta? Cum stii, cu alte cuvinte, ca ai achizitionat casa potrivita pentru tine si pentru nevoile tale?

Daca ai nevoie de bani care sa iti asigure suma necesara achizitionarii unei locuinte sau pur si simplu vrei sa fii sigur ca ai destui bani pentru renovare, nu uita sa alegi din timp serviciile financiare la care poti apela, si sa discuti deja cu banca. Multe banci ofera pre-aprobarea creditului de nevoi personale cu destinatie imobiliara – poti parcurge din start o mare parte din dosarul de credit, sa afli excat ce suma ti se aproba fara probleme, si apoi stii exact ce locuinta sa iti cauti. Cand o gasesti, mai ai de urmat doar cativa pasi rapizi si esti gata.

Exista un imprumut rapid imobiliar?

Sigur ca exista: imprumutul rapid pentru refinantare Bold FRFS! Documentatia este mai simpla de cateva ori fata de momentul cand ati accesat prima oara creditul, iar viteza de aprobare, de necrezut acum cativa ani!

Cat costa un apartament in marile orase?

O scurta cautare a studiilor importante (datele imobiliare.ro ne-au ajutat foarte mult) ne-a dus catre urmatoarele rezultate.

– Cluj-Napoca – 1600 euro/mp la apartamentele vechi, 1500 euro/mp pentru apartamente in cladiri noi;
– Bucuresti – 1250 euro/mp la apartamentele vechi, 1400 euro/mp pentru apartamente in cladiri noi;
– Timisoara – 1250 euro/mp la apartamentele vechi, 1150 euro/mp pentru apartamente in cladiri noi;
– Constanta – 1150 euro/mp la apartamentele vechi, 1100 euro/mp pentru apartamente in cladiri noi;
– Brasov – 1100 euro/mp la apartamentele vechi, 1150 euro/mp pentru apartamente in cladiri noi;
– Iasi – 1000 euro/mp la apartamentele vechi, 1000 euro/mp pentru apartamente in cladiri noi.

Remarca de final: La iasi e 50-50, la Bucuresti si Timisoara locuintele noi costa mai mult decat cele vechi, in rest vechiul e la mare cautare.

Leave a Reply