Creditul de nevoi personale uzuale

Creditul de nevoi personale uzuale

E momentul pentru creditul de nevoi personale uzuale? Ai un eveniment important sau o investitie consistenta de realizat? Fie ca ai planificat deja totul pana la cel mai mic detaliu sau doar ai inceput sa analizezi posibilitatile, acum este momentul sa analizezi posibilitatile in privinta finantarii viselor si proiectelor tale.

Orice planuri serioase ai avea, care presupun cheltuieli, te vezi pus in situatia de a raspunde la o intrebare simpla: de unede platesc? Unii au economii pe care decid sa le foloseasca. Altii se descurca apeland la rude sau prieteni. Nu putini, cand se decid sa faca ceva, incep sa stranga bani, sa faca economii pana cand isi vad visul implinit. Si ultima categorie, dar nu cea din urma: cei care “fac economii dupa”. Adica cei care apeleaza la un credit, pun in viata planul, apoi platesc luna dupa luna pana au terminat datoriile.

Inainte de a discuta despre pret, costuri asociate, conditii de acordare, sa mentionam de ce este acest produs cel mai popular instrument financiar pentru persoanele fizice: orice credit nevoi personale este un imprumut rapid usor de accesat!

Creditul de nevoi personale uzuale se acorda fara garantii

Exista doua mari tipuri de credite pentru nevoi personale: cele cu garantii (mai usor de acordat, mai rapide), si cele cu garantii ipotecare sau real mobiliare (mai greu de acordat, ca timp mai ales, dar mult mai ieftine).

Avantajele unui credit de nevoi personale fara garantii

 • Aprobare ultra-rapida in maxim 24 de ore
 • Fara avans
 • Iti poti alege tipul de dobanda (fixa / variabila) pe care o doresti
 • Costuri reduse:
  • rata dobanzii fixe anuale incepand de la 5 % pentru perioada finantata maxim 6 luni sau incepand de la 8.5% daca alegi o perioada de finantare mai lunga
  • rata dobanzii variabile incepand de la ROBOR 6M + 7.45%
 • Poti beneficia de comision de analiza 0 si de reduceri ale dobanzii standard cu pana la 1% daca alegi sa primesti salariul in contul finantatorului sau refinantezi un credit de la o alta institutie
 • Suma: pana la 20.000 EUR in echivalent RON
 • Perioada contractuala: pana la 60 luni (5 ani)

Se accepta o gama variata de venituri: salariu, venit din activitati independente, pensie la care se mai pot adauga venituri suplimentare din dividende, chirii sau drepturi de autor.

Asigurare de viata este optionala si este utila in cazul unor evenimente neprevazute (deces, invaliditate, somaj).

Documentatia necesara pentru a obtine creditul de nevoi personale uzuale

 • Cerere de credit
 • Copie CI
 • Adeverinta de venit

In urma analizei, banca finantatoare poate solicita suplimentar si alte documente, in conformitate cu politica sa de creditare.

Conditiile de eligibilitate pentru un credit pentru nevoi personale

 • Venit minim: 400 RON pentru pensionari sau salariul minim pe economie pentru salariati
 • Varsta minima: 18 ani impliniti
 • Varsta maxima: 75 ani neimpliniti la data ultimei rate scadente
 • Se accepta, pentru anumite produse de finantare si in anumite conditii, intarzieri maxime de pana la 59 de zile la alte credite

Descoperit de cont sau creditul de nevoi personale?

Creditul de nevoi personale uzualeCare este mai avantajos, un overdraft – facilitate de plata descoperit de cont, sau clasicul imprumut pentru nevoi personale?

In momentul in care nu avem bani si avem nevoie de un credit, exista multe solutii financiare care ne stau la dispozitie. Astazi as vrea sa discutam despre o optiune care este la indemana fiecaruia dintre noi: descoperitul de cont.

Ce reprezinta de fapt descoperitul de cont? Overdraftul sau descoperitul de cont reprezinta o suma mare de bani in contul curent (cel in care se vireaza salariile lunar), suma care poate fi extrasa si folosita oricand. Serviciul se ataseaza la cerere contului curent si suma maxima oferita poate acoperi 3-6 salarii in functie de banca. Unele banci ofera chiar si 12 salarii credit ca oferdraft.

Creditul de nevoi personale, spre deosebire de overdraft – de fapt spre deosebire de orice forma de linie personala de credit, pentru ca includem aici si cardurile de credit, are o structura fixa, rigida. Soliciti creditul, incasezi banii, apoi platesti lunar pana la ultima rata scadenta. Singurele modificari intr-un contract de imprumut pentru nevoi personale – in afara de cele extraordinare – il reprezinta variatiile ratei in cazul creditului cu dobanda variabila.

Avantajul acestei structuri rigide, fixe, il constituie predictibilitatea si liniaritatea. Nu ai de gandit, nu ai de planificat, nu te comporti ca si cum ai face economii. Rata e clara, esti anuntat luna de luna din timp ca sa n-o uiti, si stii ca nu ai ce face, daca nu vrei sa ajungi restantier in Biroul de Credit, o platesti intreaga si la timp.

Este nevoie sa arati ce ai facut cu banii imprumutati?

Nu, niciodata. La niciun credit uzual de nevoi personale nu se cere vreu dovada. Nici inainte, sa spuneti ce vreti sa faceti cu banii. Cu atat mai putin dupa, ce ati facut cu ei. Va priveste. Ca sa glumim putin, dar ramanand seriosi: singura cerinta este generala: sa respectati legea.

Am spus de mai multe ori: credit de nevoi persoanel uzuale. De ce insistam cu acest “uzuale”? Pentru ca exista si credite speciale. La acestea se declara si se documenteaza destinatia. De ce? Pentru ca se acorda in conditii speciale.

De pilda refinantarea creditelor cu credit nevoi personale. Sau imprumuturile medicale. La fel, cele de studii. Aici, la aceste exemple si la altetele, dovada folosirii banilor are rolul de a dovedi incadrarea in conditii. Astfel, si nu altfel, se pot obtine si conditiile speciale – avantaje la perioada de finantare, la dobanda, la grad de indatorare etc.

 

3 Comments

 1. GHIJAN GHEORGHE CONSTANTIN September 20, 2019
 2. Anca Gheorghicianu July 20, 2021
 3. Veres Anamaria February 3, 2023

Leave a Reply