Cum alegi buchetul de mireasă potrivit pentru tine?

Cum alegi buchetul de mireasă potrivit pentru tine?

Aranjamentele florale speciale și buchetele de mireasă sunt o parte importantă a nunților, iar buchetul miresei este considerat pe bună dreptate piesa de rezistență. De aceea, acesta trebuie realizat de către specialiști sau designeri florali care știu exact cum trebuie să arate aranjamentele, căci ele vor fi prezente în majoritatea forografiilor de nuntă. Însă de unde provine această tradiție și câte stiluri sau tendințe diferite există? În cele ce urmează, vei afla tot ceea ce trebuie să știi despre flori și buchete de nuntă.

Buchetul de mireasă și silueta

Buchetele de mireasa pot fi realizate în mai multe forme, modele, dimensiuni sau scheme de culori, căci acestea sunt adaptate fiecărei mirese și fiecărui stil ales pentru nuntă. Unora le plac buchetele mici și delicate, în schimb altora le plac acele aranjamente florale cu totul deosebite.

Buchetele pot fi rotunde, unele foarte lejer și liber aranjate sau unele ce oferă buchetului un aspect de cascadă. Indiferent care este tipul de buchet ales, miresele optează de obicei pentru un anumit model care să se potrivească aspectului lor fizic și modelului de rochie de mireasă ales. De aceea, dacă nu poți ajunge personal pentru a alege buchetul de mireasă, este recomandat să oferi cât mai multe informații designer-ului floral care se ocupă de crearea buchetului pentru tine și poți chiar să îi trimiți o poză cu tine îmbrăcată în rochia de mireasă.

În zilele noastre, cu siguranță buchetele de mireasă sunt foarte la modă și femeile își doresc pentru nunta lor aranjamente florale deosebite, căutând de fiecare dată că acestea să aibă un aspect care să atragă admirația invitaților.

Este recomandat ca sala unde va avea loc petrecerea de nuntă să fie amenajată folosindu-se aceleași flori sau combinații de flori ca cele utilizate pentru crearea buchetului de mireasă. Însă fără doar și poate, buchetul de mireasă este considerat ’’cireașă de pe tort’’ atunci când vine vorba despre outfit-ul miresei și mai ales alege buchetul în funcție de forma corpului pentru ca să te avantajeze.

Iar dacă nu ai nici o idee despre ce alegeri ar trebui să faci în privința tipului de flori, când există atâtea culori și opțiuni sau chiar stiluri de aranjamente, poți să optezi pentru acele flori care au o însemnătate specială în cuplul vostru, așa cum o făceau victorienii.

Și tot ce trebuie să faci este să te asiguri că designer-ul tău floral va crea pentru tine un buchet de mireasă pe care nu vei dori să îl arunci. Și amintește-ți că aceste flori te vor însoți în cea mai frumoasă zi din viața ta, de care îți vei aminti mereu.

Istorie și semnificații

Buchetele de mireasă datează încă din vremea romană. Ele erau folosite pentru nunți ca simboluri ale unor noi începuturi, ale fidelității unuia față de celălalt, dar și pentru fertilitate. În epoca mijlocie au fost utilizate mai multe ierburi în buchetele de mireasă, printre care mărar sau usturoi, despre care se credea că vor ține departe spiritele rele și ghinionul. În perioada victoriană, buchetele de mireasă erau folosite pentru a transmite anumite mesaje, aproape ca un cod secret, căci fiecare floare transmitea un mesaj diferit. De exemplu:

Margaretele: semnificau dragoste loială, blândețe, inocență

Bujorii: semnificau o căsătorie fericită și prosperitate

Floarea soarelui: semnifica veselie și exuberanță

Trandafirii roșii: semnificau o dragoste pasională

Leave a Reply