Cum să evitați o intervenție chirurgicală estetică și perioade de recuperare prelungite?

Cum să evitați o intervenție chirurgicală estetică și perioade de recuperare prelungite?

Ce este blefaroplastia? Blefaroplastia, cunoscută și sub numele de chirurgia pleoapelor superioare sau liftingul pleoapelor, este o procedură cosmetică de îndepărtare a excesului de piele și grăsime de la nivelul pleoapelor superioare. Scopul blefaroplastiei este de a îmbunătăți aspectul pleoapelor superioare căzute sau umflate prin reducerea dimensiunii pielii și prin crearea unei linii de pliu uniforme pe ambii ochi.

Pot să fac blefaroplastie?

Blefaroplastia se efectuează de obicei la pacienții mai în vârstă care au pielea lăsată în jurul pleoapelor și cearcăne sub ochi. De asemenea, poate fi utilizată ca parte a unei proceduri complete de lifting facial, dacă este necesar, dar, spre deosebire de ridicarea sprâncenelor, această procedură nu implică nicio modificare a mușchilor sau oaselor faciale; în schimb, se concentrează doar pe îndepărtarea excesului de grăsime din jurul ochilor, în timp ce strânge țesutul din jur pentru a le face să pară din nou mai tinere!

Dacă vă întrebați dacă blefaroplastia este sau nu potrivită pentru dumneavoastră, atunci vă vom ajuta să răspundeți la câteva întrebări frecvente mai jos:

Cât durează blefaroplastia?

Blefaroplastia durează de obicei aproximativ o oră. Recuperarea în urma blefaroplastiei durează de obicei în jur de 10 zile, în funcție de modul în care se vindecă organismul dumneavoastră. În unele cazuri, umflarea poate dura mai mult după procedură.

Care sunt riscurile blefaroplastiei?

Cel mai frecvent risc asociat cu această procedură este rezultatul asimetric – un ochi fiind mai mic decât celălalt. De asemenea, trebuie să vă așteptați la unele vânătăi în jurul ochilor după operație;

Dacă vă confruntați cu dureri după o operație de blefaroplastie, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a le atenua.

  • Utilizați comprese reci pe zonă, la nevoie. Aplicați-le timp de 10-15 minute la un moment dat, apoi îndepărtați-le și lăsați pielea să se odihnească timp de încă 10-15 minute înainte de a le aplica din nou, dacă este necesar.
  • Evitați să frecați sau să masați cu mâna zona afectată; dacă este posibil, rugați pe altcineva să aplice compresa pentru dumneavoastră, astfel încât să nu o atingeți din greșeală chiar dumneavoastră și să provocați mai mult disconfort.
  • Utilizațizați analgezice precum ibuprofenul sau paracetamolul conform indicațiilor medicului dumneavoastră. Acest lucru poate ajuta la reducerea umflăturii și a inflamației în zonele afectate (inclusiv în jurul ochilor), ceea ce poate duce la mai puțină durere din cauza frecării frecvente pe parcursul zilei.

De ce să luați în considerarea o procedură noninvazivă

Cum însă nu toată lumea este adepta intervențiilor chirurgicale, la Estetiq Medical Center, poți scăpa de ridurile din jurul ochilor și de pleoapele căzute, cu o procedură nonchirurgicală care folosește aplicatorul Colibri, cel mai inovator dispozitiv în domeniu.

Acest dispozitiv utilizează tehnologia bazată pe RF Unipolar pentru a produce scântei de microplasmă, furnizând energie printr-un vârf special care creează microperforații controlate. Deteriorarea microablației duce la contracția țesutului, rezultând o piele mai strânsă și mai fină. Colibri oferă o alternativă extrem de eficientă la tratamentele mai invazive utilizate astăzi.

În concluzie, blefaroplastia nonchirurgicală este o opțiune excelentă pentru persoanele care doresc să își îmbunătățească aspectul din jurul ochilor. Le poate ajuta să își recapete aspectul tineresc și să se simtă mai încrezători în ei înșiși.

Leave a Reply