Cum se folosește corect periuța interdentară pentru igienizarea dinților?

Cum se folosește corect periuța interdentară pentru igienizarea dinților?

Pentru a elimina în mod eficient placa dentară, folosește periuțe interdentare și ață dentară pentru a obține cele mai bune rezultate. La curățarea zonei aflate între dinți, acolo unde placa are tendința de a se acumula mai ușor, pot apărea carii sau boli pardontale, ceea ce înseamnă că va trebui să cureți bine această zonă.

Periuța interdentară ar trebui să facă parte din rutina zilnică

Știai că o periuță de dinți poate ajunge doar la 60% din suprafețele dentare? Placa dentară se acumulează între dinți acolo unde periuța de dinți nu ajunge. Este o idee bună să folosești o periuță interdentară ca parte a rutinei zilnice de curățare pentru a preveni inflamarea gingiilor, cariile și respirația urât mirositoare.

O periuță interdentară este o periuță mică special concepută pentru a curăța zona aflată între dinți, acolo unde o periuță de dinți obișnuită nu ajunge. Utilizarea zilnică a unei periuțe interdentare, pe lângă periajul obișnuit, este o modalitate ușoară și eficientă de a-ți menține gingiile și dinții proaspeți și sănătoși.

Alege dimensiunea potrivită

Pentru cel mai bun rezultat, este important să alegi periuțe interdentare de dimensiunea potrivită. Adesea, vei avea nevoie de mai multe dimensiuni de periuță, iar medicul stomatologic te poate ajuta să selectezi dimensiunea sau dimensiunile corecte pentru periuță. Folosește periuța interdentară o dată pe zi, de preferat seara și în fața oglinzii. Mișcă ușor periuța înainte și înapoi de câteva ori în fiecare spațiu interdentar.

Nu folosi pastă de dinți obișnuită, deoarece conține substanțe abrazive. Poți aplica în schimb un gel special cu clorhexidină și fluor, care este special conceput pentru a fi utilizat cu o periuță interdentară.

Cum se folosește periuța interdentară corect?

 • Alege dimensiunea potrivită
 • Introdu periuța ușor
 • Mișcă periuța înainte și înapoi în fiecare spațiu
 • Schimbă orientarea și curbează gâtul sau firul periuței atunci când este necesar
 • Schimbă periuța când filamentele se uzează

Cum se folosesc periuțele interdentare între dinții din față

 • Utilizează o periuță interdentară dreaptă între dinții din față.
 • Introdu ușor periuța între dinți. Nu forța periuța să într-un spațiu dacă aceasta pare că nu are loc; introdu periuța ușor sau alege o dimensiune mai mică.
 • Mișcă periuța interdentară pe toată lungimea sa, înainte și înapoi de câteva ori.

Cum se folosește periuța interdentară între dinții din spate

 • Consultă instrucțiunile diferite pentru dimensiunile periuțelor interdentare mici și mari.
 • Dacă utilizezi o periuță interdentară mică (roz, portocaliu, roșu sau albastru)  poți curba ușor gâtul moale al acesteia.
 • Adaugă presiune cu degetul pentru a facilita accesul între dinții din spate.

Dacă utilizezi  o periuță interdentară de dimensiuni mai mari, accesul între dinții din spate poate fi îmbunătățit dacă curbezi ușor periuța. Periuța interdentară va rezista mai mult daca nu îndrepți sau indoi periuta in alt unghi decât cel normal.

Ținând cont de toate informațiile de mai sus, se poate deduce faptul că utilizarea unei periuțe interdentare nu este deloc grea și tot ce trebuie să faci de fapt este să fii foarte atent atunci când folosești periuța pentru a te asigura că nu ratezi nicio zonă importantă.

Leave a Reply