Încheie online asigurarea obligatorie RCA

Încheie online asigurarea obligatorie RCA

Încheierea asigurării RCA este valabilă pentru toate persoanele fizice sau juridice care dețin cu titlu de proprietate un vehicul înmatriculat/înregistrat în România. Aceste persoane sunt obligate să aplice pe parbrizul vehicului, la vedere în exterior, vigneta primită odată cu polița de asigurare.

De ce este asigurarea RCA obligatorie?

Scopul RCA este acela ca persoana vătămată să fie despăgubită pentru daunele suferite, indiferent de situația materială a persoanei vinovate. Persoanele care nu dețin RCA sau nu mențin asigurarea valabilă și care au în propietate un vehicul înregistrat în România comit o contravenție sancționabilă cu: amendă de la 1000-2000 RON, reținerea certificatului și a plăcuței de înmatriculare până la prezentarea documentului care să ateste inchierea RCA.

Pe ce perioadă se poate încheia asigurarea RCA? Pentru o perioadă de 1-12 luni sau multiplu de o lună, după caz.

Valabilitatea asigurării RCA.

Asigurarea RCA este valabilă pe teritoriul României, pe teritoriul statelor UE și celor care aparțin Spațiului Economic European, teritoriul statelor care leagă două state UE și în care lipsește un birou național.

Cum fac dovada poliței RCA?

  1. Prezentarea poliței RCA pe hârtie
  2. Prezentarea RCA pe suport electronic

Începând cu anul 2020, se acceptă ca dovadă și formatul electronic al poliței RCA, ca urmare a schimbării normei pentru asigurări auto de catre Autoritatea de Supraveghere Financiară. Cu documentul salvat în telefon, șoferii fac mereu dovada încheierii de asigurare RCA.

Avantajul încheierii poliței RCA online

Timp redus. Fă-ți asigurarea pentru mașină în mai puțin de 5 minute, la tarife mici și fără deplasări.

Reminder automat înainte de termenul de expirare. Un avantaj util pentru proprietarii de mașini care aleg varianta online pentru polița RCA este acela că sunt anunțați cu 7 zile înainte de termenul la care urmează sa expire polița.

Transport rapid. După încheierea poliței RCA, termenul de livrare este de 24 de ore, în cazul în care comanda a fost confirmată înainte de finalizarea programului de activitate, oriunde în țară chiar și la o adresă diferită de cea din actul de identitate a solicitantului.

Întocmește actele de care ai nevoie, fără drumuri si cozi la birouri cu platforma online. Pe docexpress.ro ai parte de consiliere în alegerea contractului RCA pe care îl dorești. Primești ofertele disponibile de la momentul solicitării, îndrumări și explicații de interpretare talon auto sau de completare a unui formular de constat amiabil, lista centrelor de constatare daune sau de informații suplimentare legate de daune.

Câștigă timp, salvează bani și circulă legal. Platformele online reduc semnificativ timpul petrecut în trafic și la ghișee. Conduci liniștit cu polița RCA făcută prin cateva click-uri și scapi de grija termenului de expirare prin opțiunea de reminder care te atenționează să o reînnoiești, cu câteva zile înainte.

Leave a Reply