Intrebari si raspunsuri: Voi intrebati, noi va raspundem

Intrebari si raspunsuri: Voi intrebati, noi va raspundem

Am adunat aici intrebarile si raspundem la tot ce vreti sa aflati despre creditele de nevoi personale, despre imprumuturile rapide si despre noi. Dar exageram, nu are cum sa fie tot ce vreti sa stiti. Dar sunt cele mai importante si mai des primite intrebari. Adunam si completam tot timpul, nimic nu ne place mai mult decat o intrebare buna, sa ne punem pe treaba,s a cautam si sa putem sa va ajutam.

Voi intrebati, noi va raspundem

1. Ce fel de servicii ofera FRFS?

Raspundem: FRFS se constituie ca un integrator de informatii financiare despre produse si servicii bancare si nebancare. FRFS nu este nici banca, nici Institutie Financiara nebancara, nici broker de credite. Daca un broker prezinta o oferta mai multor furnizori (banci sau IFN) pentru o singura categorie de produs, FRFS are ca scop sa prezinte “cea mai buna oferta” disponibila pe piata la acel moment de timp.
Ne face placere sa putem spune ca suntem mai mult decat o institutie; suntem partenerii tai, alaturi de tine in intreg procesul de creditare: iti oferim consultanta, discutam orice optiune si ne asiguram ca decizia pe care o vei lua este cea mai buna.

2. Unde pot gasi un sediu FRFS?

Raspundem: Noi stim cat de important este timpul tau si vrem sa te ajutam sa il economisesti. De aceea, am optimizat procesul de comunicare prin utilizarea exclusiva a canalelor online – site-ul web www.frfs.ro, facebook si email.

3. Care sunt criteriile de eligibilitate pentru obtinerea unui credit de nevoi personale?

Raspundem:

– Varsta: 18 – 75 ani (neimpliniti la data ultimei rate scadente)
– Contract de munca pe perioada nedeterminata
– In plus, se accepta o gama variata de venituri: salariu, venit din activitati independente, pensie, dividende, contracte de inchiriere, diurne sau drepturi de autor.

4. Ce acte sunt necesare pentru obtinerea unui credit?

Pe rand, in functie de fiecare tip de caz, actele de baza sunt:

Intrebari si raspunsuri
General (toti solicitantii):

– Copie act de identitate
– Ultima factura de utilitati

Doar pentru angajati:

– Adeverinta salariu
– Fisa fiscala

Doar pentru pensionari:

– Ultimul talon de pensie
– Decizia de pensionare

5. Cat este dobanda? Dar DAE? Ce comisioane trebuie sa platesc platesc?

Raspundem: In functie de tipul de credit, puteti afla mai multe detalii despre dobanda si comisioane pe paginile dedicate fiecaruia dintre acestea, accesand www.frfs.ro.

6. Cum va pot contacta?

Raspundem: Ne puteti contacta la adresa contact@frfs.ro sau puteti vedea toate tipurile de credite pe care le prezentam pe site-ul nostru www.frfs.ro.

Glosar de termeni bancari

In continuare, multumim site-ului BCR.ro pentru glosarul de termeni din care am extras urmatoarele raspnsuri:

7. Ce este un card?

Raspundem: Reprezintă cardul de debit sau de credit, în lei sau valută, fiind un instrument de plată electronică, securizat şi individualizat.

8. Ce este un credit?

Raspundem: Suma evidenţiată în conturi bilanţiere sau în conturi din afara bilanţului, pusă la dispoziţie ori pe care instituţia creditoare s-a angajat să o pună la dispoziţie unei persoane fizice sau unei entităţi nefinanciare, în schimbul obligaţiei debitorului în cauză de a rambursa suma respectivă, precum şi de a plăti dobânzi ori alte cheltuieli legate de această sumă; finanţările de tip leasing financiar sunt asimilate creditului.

9. Ce reprezinta costul total al creditului?

Voi intrebati, noi raspundemRaspundem: Reprezintă toate costurile, inclusiv dobânda, comisioanele, taxele şi orice alt tip de costuri pe care trebuie să le suporte Consumatorul în legătură cu contractul de credit şi care sunt cunoscute de bancă, cu excepţia taxelor notariale; costurile pentru serviciile accesorii aferente contractului de credit, în special primele de asigurare, sunt incluse în costul total al creditului dacă încheierea contractului de servicii este obligatorie pentru obţinerea creditului însuşi sau pentru obţinerea acestuia în concordanţă cu clauzele şi condiţiile prezentate Consumatorului.

10. Ce este dobânda?

Raspundem: Venit rezultat din folosirea unui bun (creditul) de către o altă persoană (debitorul) în virtutea unui contract (contract de credit). Dobânda poate fi:

Dobanda Fixă

Este dobânda menţionată în contractul de credit care va rămâne neschimbată pe toată durata contractului. Astfel, Clientul ştie încă de la început care este suma de rambursat pe întreaga durată a contractului de credit.

Dobanda Fixă şi variabilă

Dobânda este neschimbată o anumită perioadă de timp (de ex. 5 ani); apoi, la expirarea acestei perioade de timp, dobânda devine variabilă, fiind stabilită în funcţie de indicii de referinţă ROBOR/EURIBOR/LIBOR, la care se adaugă o marja fixă.

Dobanda Variabilă

Dobânda este stabilită în funcţie de indicii de referinţă ROBOR/EURIBOR/LIBOR, la care se adaugă o marjă fixă. În acest caz, pe toată durata contractului de credit, ratele de credit vor creşte sau descreşte în funcţie de evoluţia indicilor de referinţă menţionaţi, actualizarea realizându-se lunar, la 3 luni, la 6 luni sau la 12 luni, în funcţie de cum s-a stabilit în contractul de credit.

11. Ce reprezinta dobânda penalizatoare?

Raspundem: Dobânda datorată Băncii în caz de întârziere la plata obligaţiilor asumate prin contractul de credit. Se calculează pe bază de procent fix şi se aplică la sumele restante în conformitate cu prevederile contractului de credit, cu excepţia sumelor provenite din calculul dobânzii.

12. Se poate face un imprumut rapid pentru orice?

Da, si aveti acces deja: imprumut rapid Bold FRFS! Veti descoperi ca, singira exceptie fiind programul Prima Casa, domeniul imprumuturilor rapide s-a deschis pentru orice domeniu bancar si nebancar.

3 Comments

  1. Petre Gabriela June 12, 2019
    • Ioana, Editor-FRFS June 24, 2019
  2. Elena July 4, 2019

Leave a Reply