Islanda, locul 1 in topul celor mai linistite tari de pe planeta

Islanda, locul 1 in topul celor mai linistite tari de pe planeta

Vrei sa emigrezi intr-o tara linistita? Islanda este locul potrivit, afirma Forbes, care pozitioneaza Islanda pe numarul 1 in topul celor mai linistite tari de pe planeta. Cand vorbim de liniste, nu ne referim la opusul zgomotului, ci la pace si siguranta, la cat de siguri se simt locuitorii acestei tari.

Analiza a luat in considerare date calitative si cantitative culese de Institutul pentru Economie si Pace din New York privind militarizarea, gradul de siguranta interna, libertatea presei, numarul de conflicte si de crime din tara respectiva, precum si conflictele externe in care este implicata.

IslandaIn top 10 sunt prezente 7 tari din Europa, Islanda fiind pe primul loc. Tara nordica, cu numai 320 000 de locuitori, are o rata a omuciderilor foarte scazuta, putini detinuti si stabilitate politica. In top este urmata (in aceasta ordine) de: Danemarca, Noua Zeelanda, Austria, Elvetia, Japonia, Finlanda, Canada, Suedia, Belgia.

Dupa cum se observa, cel putin la nivel european, cu cat tara are o clima mai rece, cu atat este mai linitita (valabil desigur si pentru Canada). Glumind putin, caldura da sange fierbinte, iar sangele fierbinte aduce (si) necazuri 🙂

Surpriza a constituit-o Statele Unite, care desi este una dintre tarile de top pentru business si cariera, din punct de vedere a situatiei conflictuale nu sta deloc bine. Ea a fost pozitionata pe locul al 100-lea din 162 de tari, urmata de China (101), Africa de Sud (121), Turcia (134), Rusia (155). Cea mai violenta tara in acest moment este Afganistan (162).

Romania a fost pozitionata pe locul 30 din cele 162 de tari, primind scoruri slabe la militarizare 1.9 din 5, societate si securitate 2 din 5, conflicte interne si domestice 1.3 din 5. Lista completa de factori luati in considerare este, desigur, mult mai vasta, sa nu credeti ca este un studiu facut “pe picior”.

Mai vrea deci cineva sa emigreze in Statele Unite, sau schimbam biletul de avion pentru Islanda? Dn nou glumim, pacea si linistea nu inseamna totul, mai conteaza si alte aspecte ce tin de calitatea vietii si de posibilitatile de a atunge un nivel superior, ca imigrant. Conteaza cat de usor este sa iti gasesti un loc de munca decent, cat de simpla este integrarea sociala, cat de usor se vor adapta copii la sistemul de educatie.. si multe altele.

Si chiar daca depcamdata nu am analizat piata creditelor ipotecare, ar trebui s-o facem pentru cei care se decid sa se stabileasca definitiv acolo. Promitem sa ne mai gandim la asta 🙂

Leave a Reply