Recrutarea pentru posturi de top management implică un proces de selecție amănunțit

Recrutarea pentru posturi de top management implică un proces de selecție amănunțit

Acest lucru se datorează faptului că cei care ocupă funcții de conducere au sarcina de a lua decizii importante care pot afecta viețile multor persoane. Tipurile de lideri care sunt selectați trebuie să fie capabili să ia decizii bine informate, motiv pentru care sunt adesea aleși pe baza capacității lor de a gândi critic și de a face aprecieri bune.

Procesul de găsire a acestor tipuri de lideri poate include interviuri personale, mostre de muncă și teste, precum și verificări ale antecedentelor. Acest lucru asigură faptul că vor fi luați în considerare doar candidații care sunt calificați pentru postul respectiv.

Recrutarea pentru posturi de executive implică adesea un proces de selecție mai amănunțit decât pentru alte posturi. Căutarea unui director executiv poate dura săptămâni sau luni, iar decizia finală este adesea luată de către directorul general.

Primul pas în angajarea unui nou executiv este determinarea cerințelor postului

Un manager care face angajări ar trebui să se asigure că postul este clar definit și că cerințele corespund cu atribuțiile acestuia. Acest lucru va ajuta o companie să evite să piardă timp cu intervievarea unor candidați care nu sunt calificați pentru postul respectiv.

Odată ce cerințele au fost stabilite, este timpul să se găsească candidați care să îndeplinească aceste cerințe. Cel mai bun mod de a face acest lucru este prin intermediul rețelelor de relații; cu toate acestea, este posibil ca doar rețeaua de relații să nu fie suficientă dacă există puțini candidați calificați în cadrul rețelei proprii. Dacă se întâmplă acest lucru, atunci angajatorii ar trebui să ia în considerare utilizarea site-urilor online de anunțuri de locuri de muncă și de carieră, cum ar fi LinkedIn (sau chiar Facebook).

Odată ce candidații au fost identificați, aceștia ar trebui să fie intervievați de o altă persoană decât managerul de angajare (de preferință, o persoană cu experiență în interviuri recrutare executive). Un post de executiv într-o companie necesită ca persoana în cauză să fie capabilă să ia decizii pe cont propriu, fără a fi nevoită să se raporteze la superiorii săi sau la alte persoane din organizație pentru aprobare.

Este important pentru companii să se asigure că aleg persoana potrivită pentru acest tip de post. Au nevoie de o persoană bine calificată și cu experiență în conducerea companiilor sau în gestionarea personalului. De asemenea, doresc o persoană care poate lucra bine cu ceilalți, care înțelege cât de important este să poată lucra în cadrul unei echipe, mai degrabă decât să se concentreze doar pe propriile nevoi și preferințe.

Când analizează candidații, companiile vor lua în considerare

– Trecutul lor educațional

– Experiența de muncă

– Performanțele lor anterioare în cadrul proiectelor sau sarcinilor la care au lucrat anterior

Primul pas în procesul de recrutare este să se decidă dacă postul trebuie sau nu ocupat. Dacă nu există posturi vacante în prezent, atunci ar putea fi util să începeți procesul de angajare din timp, astfel încât persoana potrivită să fie disponibilă atunci când apare un post vacant.

Candidat intern sau extern?

Odată ce ați decis că trebuie să angajați pe cineva pentru un post de conducere, atunci poate doriți să vă gândiți dacă această persoană ar trebui să fie internă sau externă. Un candidat intern este o persoană care lucrează deja în cadrul companiei dvs., un candidat extern este o persoană din afara companiei dvs. Candidații interni tind să ia mai puțin timp decât cei externi, deoarece este nevoie de un proces de verificare mai mic înainte de a-i angaja, cu toate acestea, dacă nu există nimeni care să lucreze în prezent pe acest post, atunci probabil că va trebui oricum să dați un anunț extern.

Odată ce ați decis dacă doriți sau nu un candidat intern sau extern, atunci mergeți mai departe și creați descrierea postului! Descrierea postului ar trebui să includă lucruri precum intervalul de salarizare, precum și orice cerințe de educație (dacă există).

Candidatul potrivit va avea aptitudini puternice de conducere, un istoric de succes dovedit și va fi capabil să lucreze bine atât cu echipele interne, cât și cu clienții externi. În mod ideal, aceștia vor avea, de asemenea, experiență de lucru în industrii și piețe similare cu cele ale companiei dumneavoastră.

Poate fi dificil să găsiți o persoană care să îndeplinească toate aceste cerințe. Pentru a vă asigura că obțineți cel mai bun candidat posibil pentru postul dumneavoastră, luați în considerare posibilitatea de a face câteva cercetări despre industrie înainte de a începe procesul de căutare. Uitați-vă la modul în care alte companii își recrutează directorii și luați în considerare ce tipuri de candidați atrag din surse externe față de cei din cadrul propriei organizații.

Leave a Reply